2023. november 24., péntek

Stephen Pressfield - A félelem mint iránytű

 
Mint az olaj felszínén úszó mágneses tű, a félelem csalhatatlanul a valódi észak felé mutat - vagyis a felé a hívás vagy cselekvés felé, amitől meg akar védeni minket.

Ezt használhatjuk. Használhatjuk iránytűként. Navigálhatunk a félelem segítségével, hagyva, hogy elvezessen minket ahhoz a híváshoz vagy cselekvéshez, amelyet minden más előtt követnünk kell.

Alapszabály: minél fontosabb egy hívás vagy cselekvés a lelkünk fejlődése szempontjából, annál nagyobb félelmet fogunk érezni, ha követjük. 

 

Like a magnetized needle floating on a surface of oil, fear will unfailingly point to true North — meaning that calling or action it wants to stop us from doing.

We can use this. We can use it as a compass. We can navigate by fear, letting it guide us to that calling or action that we must follow before all others.

Rule of thumb: The more important a call or action is to our soul’s evolution, the more fear we will feel toward pursuing it.”

 

Stephen Pressfield - The War Of Art - Rövid írás a belső ellenállásról. A cikkben eredetileg szereplő "ellenállás" szót felcseréltük a "félelem" szóval. A két szó szabadon felcserélhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése